• Citynoita

PIKKU-PIMPAT IHMEMAASSA


Selailin iltasella YleAreenan sisältöä ja vastaan tuli sarja "Pillupäiväkirjat". Rohkea nimi kiinnitti huomioni ja klikkasin tietoja sarjasta. Päädyin katsomaan kaikki neljä jaksoa putkeen.

Pillupäiväkirjat on Aino Sunin ohjaama sarja, jossa neljä rohkeaa nuorta naista Ella, Iitu, Alice ja Minni keskustelevat avoimesti ajatuksistaan ja kokemuksistaan. Aiheina ovat mm. naisen karvattomuus, vulvodynia, penetraatiokeskeinen seksi ja muunsukupuolisuus.


Sarjaa katsoessa tuli olo, että voi kun voisin olla tuolla istumassa noiden tyttöjen kanssa ja antaa kaikille iso halaus. Pystyin ymmärtämään noiden nuorten naisen alkujen epävarmuutta ja hämmennysta. Toisaalta olin yllättynyt, kuinka kypsiä ajatuksia tytöillä myös oli. Näistä tytoistä tulee vielä vahvoja oman tiensä kulkijoita. Kuunnellessa tyttöjen keskustelua, oma mieleni matkusti vuosien taakse aikaan, jolloin itse olen pohtinut samankaltaisia asioita.


Voin sanoa, etta itselläni ei ollut nuorena mitään hajua, mistä seksissä on kyse.

Voin sanoa, etta itselläni ei ollut nuorena mitään hajua, mistä seksissä on kyse. Olin todellakin, kuin Liisa Ihmemaassa. No fysiologisesti totta kai tiesin, että se miehen elinhän sinne naisen vaginaan menee. Mutta muuten koko asia oli yksi kummajainen.Tärkeä kysymys, miksi seksiä harrastetaan, oli mysteeri. Lapsena ajattelin,että seksi liittyy jotenkin kontrolliin ja kontrolloimiseen.


Miten laittaa kondomi siittimen päälle, ei koska seksiin on emotionaalisesti valmis ja miksi sitä harrastetaan.

Että se on naisen kyky käyttää valtaa. Omissa leikeissä mun barbit rakastelivat lähinnä vain, kun piti liehitellä joku kuningas ja päästä valtaan. Toisaalta taas uskonnollinen taustani oli antanut kuvan seksistä vain aviopuolisoiden välisenä kanssakäymisenä (avaan tätä asiaa edellisessä blogissani Onko Madonnalle enää tilaa), mutta sitä ei oikein kuvattu rakkauden osoittamisena vaan vain jonakin aikuisten ihmisten välisenä aktina. Elokuvista taas jotenkin sain sen kuvan, että seksi on intohimoista hurmosta, johon päädytään himosta. Kotona ei tietenkään koskaan puhuttu seksistä ja koulun terveystiedon tunnit avasivat asiaa vain käytännön puolelta. Miten laittaa kondomi siittimen päälle, ei koska seksiin on emotionaalisesti valmis ja miksi sitä harrastetaan.


Olin 17-vuotias kun menetin neitsyyteni. Olin varmaan ainoa kaveriporukassa, jolla se oli tallella, jota en tietenkään myöntänyt muille. Tilanne ei ollut millään tavalla romanttinen vaan lähinnä sellainen, hoidetaan tämä nyt alta. Poika oli minua vuotta nuorempi, kaverini ihastuksen kaveri ja olimme pojan kotona. Vanhemmat olivat jossakin ja olimme juoneet olutta porukalla. Jossain välissa päädyimme yläkertaan pojan huoneeseen. Kumpikin varmaan tiesi, miksi. Tilanne oli kömpelö. Esileikkejä ei suutelua lukuunottamatta ollut, vaan vaatteet lähtivat nopeasti päältä, kumipuku päälle ja toimiin. Ihmettelin, että mitä tämä nyt on olevinaan? Koko homma ei tuntunut yhtään miltään puhumattakaan mistään hekumoista. Tilanne oli ohi nopeasti ja molemmat olivat vähän hölmistyneita. Akward. Se oli myös pojan ensimmäinen kerta.


Mikä tässä nyt hienoa on?

Tämän jälkeen kaikennäköisiä kokeiluja oli ja aina sama homma. Miten ihmeessä tällaisesta voidaan vouhottaa, kun tämä ei kerta kaikkiaan tunnu miltään. Mikä tässä nyt hienoa on?Kuitenkin harrastin seksiä lähinnä koska ajattelin, että niin vain kuuluu tehdä tai miellyttämisen vuoksi, sekä koska oma itsetuntoni oli niin hatara ja tarve tulla hyväksytyksi niin suuri, että oli vaikeaa sanoa ei ja asettaa rajoja.


Elämäni ensimmäisen orgasmin sain 23-vuotiaana ollessani parisuhteessa ihmisen kanssa, johon olin oikeasti rakastunut. Tätä aikaisemmin rakastumisen kohteeni eivät oikein olleet kiinnostuneita musta ja pojat, joiden kanssa pyorin olivat vain lähinnä ajankulua. Toiset jopa vain nuoren naisen huonon itsetunnon hyväksikäyttäjiä. Olin myos ollut jo parin vuoden parisuhteessa. Leikimme kotia, asuimme yhdessä jne, mutta en koskaan ollut rakastunut, vaikka sanoinkin rakastavani. Ajauduin parisuhteeseen, koska en osannut sanoa ei, enkä halunnut olla myoskään yksin. Tuon kaltainen läheisriippuvuus väritti elämääni pitkän aikaa.


Olimme tuon entisen poikaystäväni kanssa, jonka kanssa sain ensimaisen orkun, yhdessä noin 2 vuotta ja olin äärettomän rakastunut häneen. Luotin myos häneen ja en kokenut, että oli tarvetta esittää mitään lakanoiden välissä. Kuten Pillupäiväkirjoissa Alice kertoo, kuinka pitää esittää nauttivansa, myos itse annoin aika teatraalisia show'ta hekumasta, josta en edes tiennyt mitään. Tässä parisuhteessamme en ajatellut seksia suorituksena vaan nimenomaan se vapautuminen sai mut myos kokemaan sen ekan ison O:n.


Aloin nyt pikku hiljaa ymmärtämään omaa kehoani ja kuinka se toimii seksin aikana, mitä se tarvitsee.

Tuon suhteen aikana mulle selvisi, että mun oli ylipäätään mahdollista laueta. Olin epäillyt voiko niin koskaan tapahtua. En oikeastaan koskaan harrastanut itsetyydytystä, koska alitajunnassani koin sen likaiseksi ja vääräksi. Aloin nyt pikku hiljaa ymmärtämään omaa kehoani ja kuinka se toimii seksin aikana, mitä se tarvitsee. Olin myos saanut maistaa sitä, mitä seksi voi olla parhaimmillaan: rakkauden osoittamista fyysisesti. Kun haluat maistaa, haistaa ja tuntea toisen ihmisen, koska rakastat ja haluat olla lähellä toista.


Koen, että itse olen oikeastaan vapautunut ja loytänyt itseni seksuaalisesti vasta 30-ikävuoden jälkeen. Tiedän, mitä haluan ja tunnen omat fysiologiset sekä emotionaaliset tarpeeni,

Docstop: Pillupäiväkirjat Iitu, Alice, Ella ja Mikaela.

sekä kykenen ne täyttämään. Sinkkuna vain omilla ehdoillani ja vain omasta aloitteestani.


Kun katsoin ohjelmaa, itselle tuli huoli nuorista naisistamme. Kuinka paljon toivoisin, että itselläni olisi ollut joku aikuinen, jonka kanssa puhua asioista. Tai että olisin jostain saanut järkevää tietoa juuri emotionaalisesta puolesta. Omat kaverit olivat aivan yhtä pihalla asioista ja miten siinä käy, kun sokea opastaa toista sokeaa? Siinä me pikku-pimpat yritimme olla asiantuntijoita meille täysin uudessa asiassa.


Kun pohjalla ei ole tietoa tai jopa vääränlaista tietoa, seksielämä on alussa hämmentävää ja jopa pelottavaa. Väärät valinnat voivat aiheuttaa jopa traumaattisia kokemuksia, joita myohemmin joutuu käsittelemään. Maailma on ja tulee olemaan vaarallinen kasvupaikka tytoille ja nuorille naisille. Hyväksikäyton vaara on aina olemassa ja valitettavasti aina loytyy niita, jotka ovat valmiita käyttämään nuoren epävarmuutta hyväkseen. Juuri ohjelman kaltaista avointa keskustelua pitää olla, jotta nuoret ymmärtävät, etteivat ole yksin ajatustensa kanssa ja jotta noihin ajatuksiin voitaisiin mahdollisesti vastata. Seksi ja ihmissuhteet eivät ole yksinkertaisia asioita ja niista oivaltaa ja oppii uusia asioita koko elämänsä ajan. Ihminenhän on seksuaalinen olento aina kuolinvuoteelleen asti.


Väärät valinnat voivat aiheuttaa jopa traumaattisia kokemuksia, joita myohemmin joutuu käsittelemään.

Nuoret naiset ovat herkkiä ja itsetunto ei suurimmalla osalla ole vielä kovinkaan vahva. Ulkopuolelta tulevat paineet ovat valtavia. Tätä käsitellään myos sarjassa. Kuinka me saisimme enemmän tuettua nuoria olemaan oma itsensä ja tekemään vain sen, mikä itsestä tuntuu hyvältä? Pitämään kiinni omista rajoista? Samat teemat ja mietinnät toistuvat vuodesta toiseen nuorten naisten keskuudessa, vaikka sukupolvet vaihtuvat. Itse ajattelisin, että tähän ei auta kuin se, että nuorille pyritään antamaan kasvualusta terveelle itsetunnolle. Tuetaan, rakastetaan ehdoitta ja ollaan avoimia. Myos omista nuoruuden kokemuksista. Omien vanhempien kanssa voi olla vaikeaa keskustella asioista, mutta rohkeiden ohjelmien kautta voidaan avata keskustelua kouluissa. Koska on myos paljon nuoria, joilla ei ole rakastavaa ja kannustavaa pohjaa, josta ponnistaa, esim. avoimet nuorten naisten seksi-kerhot voisivat olla kehiteltävä ajatus. Kerhoja, joihin nuoret naiset voisivat kokoontua keskustelemaan omista kokemuksistaan, peloistaan ja toiveistaan, jonkun aikuisen ihmisen johdolla.


Oma syntymäton lapseni on tytto ja siksi nämä asiat tuntuvat erityisen tärkeiltä. En haluaisi hänen käyvän läpi samaa hämmennystä ja epämiellyttäviä tilanteita. Todella toivon, että naiset alkavat avautumaan enemmän omista kokemuksistaan, jotta kaikilla tulevilla peitonheiluttajilla olisi mahdollisimman positiivisia kokemuksia. Niin itsestään, kehostaan kuin seksielämästä.


Ehkä sä haluat kommentoida ja kertoa, jonkin oman kokemuksen?


Docstop: Pillupäiväkirjat YleAreenalla

277 views
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

© 2019  Citynoita All rights reserved.