• Citynoita

Hulluna horoskooppeihin? Hyvin lyhyt oppimäärä astrologiaa

Updated: Dec 7, 2019

Hei, olisiko teillä hetki aikaa puhua astrologiasta? No kiva juttu, minäpä kerron.


Laskettu aika meni jo (13.11.), vauvaa ei vielä näy. Tässä on energiaa ja intoa, joten laitetaanpa kirjoittaen. Astrologia on aihe, josta on ollut tarkoitus kirjoittaa jo jonkin aikaa.

Itse olen lähinnä nauranut horoskoopeille ja astrologialle ennen kuin tutustuin siihen. En edelleenkään lue lehtien horoskooppeja enkä usko viihdeskooppeihin, mutta muuten astrologia on alkanut käymään järjen päälle. Yritän selittää asiaa nyt mahdollisimman yksinkertaisesti.


Itse olen aurinkomerkiltäni Neitsyt. Tämä on se yleisin asia, jonka ihmiset tietävät omasta astrologisesta kartastaan, aurinkomerkkinsä. Yleisesti ihmiset kutsuvat sitä horoskooppimerkikseen, vaikka jokainen ihminen on kokonaisuus eri merkkejä. Tähtikarttasi (tähtikarttaasi varten tarvitset tarkan syntymäaikasi eli kellon ajan ja syntymäpaikan) koostuu yhteensä yhdestätoista planeetasta ja jokainen kuvastaa eri alueita ja asioita sussa. Tässä monesti juuri mennään mokaan, koska yleisesti tunnetaan vain se oma aurinkomerkki. "Enhän mä ole ollenkaan, kuin se tai tämä". Et tietenkään ole! Olet kokonaisuus täynna eri piirteitä ja toimintatapoja. Käyn läpi muutaman perusasian, miten homma toimii, käyttäen omaa karttaani.


Aurinkomerkkini on Neitsyt. Se on syvin sisimpäni, joka alitajunnassani määrää asiat. Nousevaltamerkiltäni olen Leijona. Nousevamerkki kertoo sen, kuinka muut ihmiset sut näkevat. Muut ihmiset siis näkevat mut rohkeana, keikailijana, dominoivana, dramaattisenakin. Otan helposti huomion haltuuni. Leijonilla on luonnostaan uljas ja ns. kuninkaallinen olemus. Mut nähdään myos hassuttelevana ja moni luulee, että en ota elämää niin vakavasti. Wrong! Tässäpä tullaan siihen asiaan, että tämä on kaikki ulkokuorta, nousevaamerkkiä. Sisimmältäni olen se Neitsyt, joka stressaa aivan kaikesta, menettää yöuniaan helposti miettien liikaa, analysoi, tarkkailee ja haluaa varmistella asioita ennen kuin tekee mitään, sekä taipuvainen masennukseen ja asioiden märehtimiseen. Olen super kriittinen itseäni kohtaan ja löydän aina vikoja itsestäni. Kuten kyllä ympäristöstänikin. Haluan korjata kaiken. Monesti itseäni oikein ärsyttää, kun kuulen, että no sähän olet aina niin huoleton. Voisin näyttää, mitä pääni sisällä tapahtuu ja sen jälkeen Harry Potterin Ankeuttajatkin tuntuisivat kivoilta kavereilta.


Venus on rakkauden planeetta ja se kertoo, miten käyttäydymme, kun on kyseessä rakkaus. Miten toimit ja käyttäydyt on Venusmerkkisi, mutta miten ajattelet (alitajunta) voi olla hyvinkin, kuin aurinkomerkkisi.

Ote omasta tähtikartastani.

Itselläni Venuskin on Leijonassa, joten kun neitsyt yleensä arkailee, tarkkailee ja analysoi, Leijona iskee päälle. Tykkään flirttailla ja saada huomiota, mutta leijona on itse aina saalistaja. Kukaan mies ei koskaan kaada mua, sen on mentävä toiste päin. Valta on oltava vain mulla. Tulimerkit, kuten Leijona, saattavat ihastua helposti ja ovat hyvin fyysisiä rakkauden osoittamisessaan, mutta se syvin eli aurinkomerkki Neitsyt pistää mut laittamaan stopin aika nopeaa. Loppujen lopuksi löydän tuhat syytä olla ihastumatta enempää, kuin antaa mennä.


Kuumerkkisi taas kertoo tunne-elämästäsi ja miten ymmärrät tunteita. Itselläni se on Vesimiehessä ja se näkyy! Vesimiehet eivät ole kovinkaan tunne-älykkäitä. Tunteet ovat omituisia ja Vesimies mieluiten ohittaa ne. Hän tekee rationaalisia päätöksiä. Itse huomaan usein, että sanon asioita, joiden en tajunnut loukkaavan. Kerroin vain, miten asiat ovat rehellisesti. En siis ymmärtänyt, että asia joka on ns. totuus, voikin jota kuta tunnepuolella satuttaa. Itse kun ajattelen sen vain asiana, faktana. En tosin loukkaannu itse helposti asioista ja itse arvostan yli kaiken suoruutta ja asioiden sanomista ns. päin näkoä. En itse vain koe kenenkään hyötyvän kaunistelusta. BB-talon Tarina todennäköisesti itkisi Non-stop seurassani.


Sitten löytyy totta kai muut planeetat, Saturnus, Jupiter, Pluto ym, mutta en lähde tässä niitä enempää selostamaan. Mielenkiintoista on myös selvittää, onko kartassasi enemmän maskuliinisia vai feminiinisiä planeettoja. Itselläni on maskuliinisia ja olenkin aina kokenut olevani enemmän yksi jätkistä, kuin kovinkaan tyttömäinen. Kannattaa käydä tsekkaamassa oma karttansa ja perehtyä siihen planeetta kerrallaan. Se on mielenkiintoista itsetutkiskelua, mutta itse vähän asiaan hurahtaneena, haluan tutkia kaikkien muidenkin karttoja. Olen aina ollut kova analysoimaan ihmisiä ja tämä on yksi tapa tehdä sitä. Tämäkin taas niitä Neitsyt-piirteitä. Kaikesta pitää tietää ihan kaikki ja ymmärtää kaiken toimintaa, oli se ihminen tai seinäkello.


Planeettojen liikehdintä vaikuttaa siihen, mitä maassa tapahtuu. Tieteellisesti tutkittunakin. Kenellekään tulee tuskin uutena uutisena, että kuu vaikuttaa mereen sekä jopa kasveihin ja niiden kasvuun. Sillä tavalla tuntuu loogiselta, että miksi ei ihmisiinkin. Vaikka me kuinka yritämme olla luontoa suurempia otuksia, ihan samat peruslait meihin ihmisiinkin pätee. Tosi monelta kuulin viime kesänä, kuinka vaikea kesä oli. Ihmisillä oli paljon todella isoja muutoksia elämissään, osa hyvin vaikeita ja väsyttäviäkin. No itseäni ei se sinänsä ihmetytä, koska meillä oli lähes kaikki planeetat vetäytymisvaiheessa. Näistäkin voisin kirjoittaa paljonkin, mutta jätän sen toiseen kertaan. Sen verran asiaa avaan, että olemme juuri Merkuriuksen vetäytymisvaiheessa. Merkurius on planeettojen sanansaattaja ja postinkantaja, hallitsee myös kommunikaatiota ja tietoliikennettä. Vetäytymisen aikana siis kaikenlaiset myöhästymiset, kommunikaatiokatkokset ja elektronisten vehkeiden sekoilut ovat yleisiä. Onko siis yllättävää, että Postin lakko on juuri nyt? Merkuriuksen vetäytyminen loppuu 21. Marraskuuta ja siirrytään varjovaiheeseen. Voisimme siis olettaa, että lakko päättynee noihin aikoihin tai oikeastaan kun Merkurius alkaa liikkumaan taas takaisin eli 22. päivä. Varjovaihe kestää noin reilu viikon jona aikana sovun luulisi tulevan.


Olen omaksi huvikseni ja ainaisen oppimisen vuoksi nostanut Tarot-kortit, milloin vauva syntyy. Vauva näkyy olevan Skorpioni/Jousimies Cusp. Eli siis syntyy 18-24 päivä. Jännityksellä siis odotamme. Uskallauduin siis vielä tällä viikolla lasketusta-ajasta huolimatta varaamaan ajan kampaajalle. Perjantaina Hege Hairwell Studiolta napsaisi reilusti pois eli leikattiin polkkamittaan. Olen pitkään käyttänyt pidennyksiä ja lyhyet hiukset tuntuu tosi fressiltä. Saatiin myos kaikki kuivat pois. Nyt kun juuri on jo valmiiksi ombre-tumma, ei talvella pahemmin tarvitse värjäillä tukkaa vaan voi antaa sen vain kasvaa.


Nyt kaikki tsekkaamaan omat karttanne ja tekemaan syväluotausta luonteeseenne. Palataan asiaan, kun beebi on syntynyt.


XoXo


Johanna


[ Edit: Tyttö syntyi 26.11. Hän on Jousimies, Skorpioni Mars, Skorpioni Merkurius


Postin lakko loppui 27.11.2019 Merkuriuksen vetäytymisen varjovaiheessa. ]


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

© 2019  Citynoita All rights reserved.