• Citynoita

Homostelijoiden turhat bileet

Updated: Jul 3, 2019

Viime viikon lauantaina Pride-viikko Helsingissä huipentui Pride-marssiin sekä puistojuhlaan. Päivälehtien mukaan paikalla oli n. 100 000 marssijaa. Huikea määrä ! Itse olin paikalla myös ystäväni ja vauva-mahani kanssa, niinpä tämä oli myös tulevan vauvani ensimmäinen Pride.


Facebook ilmoittaa uutisissa ystävien osallistumisista erilaisiin tapahtumiin. Niinpä siis klikattuani n. kuukausi sitten osallistumisnappulaa Pride-kulkueeseen, se näkyi mun kavereille. Tulipa sitten heti joku siihen naureskelemaan asialle. Kysyin, mikä asiassa niin kovasti naurattaa. Kuulemma ei ymmärrä tällaisia hömpötyksiä. Aivan turhaa, kun asiat ovat jo niin hyvin. Kenenkään ei myöskaan hänen mielestään tarvitse tuoda esille omaa seksuaalisuuttaan. Ihmiset alkavat hyväksymään paremmin, kun on hiljaa eikä tuo homouttaan esille. Totta kai tältäkin tyypiltä löytyi paljon homo ja lesbo ystäviä ja nämä eivät tietenkään koe mitään tarvetta osallistua tällaisiin marsseihin ym. Heitä on kohdeltu hyvin(miten tämä kuulostaa muuten ihan kuin jonkun muinaisen orjan tms. lauseelta?) eivätkä halua tuoda itseään esille. Jokainen LGBT ihminen tai tähän ryhmään kuuluvan läheinen tietää , että nyt todennäköisesti puhutaan mielikuvitusystävistä.


Saat siis olla ihan kuka tahansa, mutta älä vaan tuo sitä esiin.

Jotenkin alkaa väsyttämään nämä samat höpinat, joita on kuultu kautta ihmishistorian. Mikä ihmisryhmä milloinkin on ollut sorrettuna. Kyllähän naiset ovat paljon tyytyväisempiä kotona ja heillä on jo mies, joka äänestää heidän puolestaan. Mustillakin on niin mukavaa, kun heillä on omat wc:t erikseen ja bussin perällä on varmasti mukavampi istua omiensa seurassa. Ei kukaan sitten ärsyynny. Saat siis olla ihan kuka tahansa, mutta älä vaan tuo sitä esiin. Missä kohtaa tässä on mitään logiikkaa?

No sitten tämä, meillähän on asiat jo niin hyvin. Aivan turhaa asiasta jauhaa enää. Ensinnäkin, ilman tätä jauhamista asiat eivät olisi näin hyvin. Ja niin kauan kuin tällaisia väitteitä ja mielipiteitä tulee, asiaa pitää jauhaa ja nostaa ihmisten silmille.

Pride on alunperin mielenosoitus ja omalla tavallaan se on sitä vieläkin. 70-luvulla alkaneet Pride-marssit olivat syrjimiseen ja kiusaamiseen kyllästyneiden LGBT-ihmisten vastareaktio. Emme enää suostu olemaan hiljaa ja näkymättömiä. Emme enää suostu pelkäämään. Nytkö siis pitaisi mennä kehityksessä melkein viisikymmentä vuotta takaisin ja palauttaa homoskuukkelit, lepsukat, biikkarit ja transuilijat takaisin paikoilleen eli olemaan hiljaa ja näkymättomia?


Pitääkö sitä sitten juhlia? Pride-viikolla on paljon tietoisuutta jakavaa ohjelmaa, mutta myös tukitoimintaa omaa seksuaalisuuttaan hakeville. Normaali hetero pulliainen ei tämän tarpeellisuutta voi käsittää, koska tuskinpa hän koskaan tunsi itseään erilaiseksi tai pelkäsi, mitä muut ihmiset ajattelevat siitä, että heppi nousee kun näkee nännyröitä. Itse Pride-marssi ei enää ole niin mielenilmaisu painotteinen, vaan lähinnä juhlitaan erilaisuutta sekä niitä saavutuksia, joita on saatu aikaan vuosien saatossa. Omanlaisensa Voiton-juhla.


Normaali hetero pulliainen ei tämän tarpeellisuutta voi käsittää, koska tuskinpa hän koskaan tunsi itseään erilaiseksi tai pelkäsi, mitä muut ihmiset ajattelevat siitä, että heppi nousee kun näkee nännyroitä.

Pitäisikö meidän lopettaa juhlimasta itsenäisyyspäivää, koska mitä sitä nyt turhia. Eihän me enää olla Venäjän hallinnon alla. Suomi taisteli itsensä vapaaksi jo, mitä sitä turhaan enää nostaa pöydälle, kun onhan meillä itsenäisyys. Mitä muutkin maat nyt ajattelee, jos me näin itseämme tuodaan esille. Entäs vuosittainen lastenpäivä, jossa mm. tuodaan tietoisuutta huonoista olosuihteista, joissa moni lapsi vieläkin elää. Alkää nyt viitsiko, kyllähän meillä Suomessa ja monessa muussa maassa on lapsilla niin hyvä olla. Sitten se isoin kysymys: miksi juhliminen voi ärsyttää niin paljon? Sitä kannattaa kysyä itseltään, jos näin tuntee. Jos heterot haluisivat juhlia heterouttaan, se ei mua haittaisi lainkaan. Tosin harva saa missään puolella maailmaa turpaansa siksi, että on hetero. En ole kuullut myöskään kenestakään, joka olisi saanut potkut siksi, että on hetero tai kenen vanhemmat eivät enää pidä yhteyttä, koska eivät hyväksy heteroutta. Jos miehet marssisivat miesten oikeuksien puolesta, olisin varmasti mukana marssimassa. Tasa-arvo kaipaa silausta myos miesten oikeuksien puolella. Mulle on tosin aivan sama, jos joku haluisi juhlia vaikka mandariinipuiden kylvämistä. En ymmärrä, miksi se voisi mua suututtaa tai ärstyttää.


Silloin meillä voisi olla HLGBT-Pride(Hetero, Lesbo, Gay, Bi, Trans), jossa juhlistettaisiin sukupuolisuuntautumisia, joilla kaikilla on samat oikeudet ja jotka kaikki ovat samalla viivalla.

Tulevaisuudessa toivon, että enää ei tarvitsisi keskustella koko asiasta. Yhdenvertaisuus olisi niin itsestään selvää, että kukaan ei kokisi tarvetta selittää omaa suuntautumistaan kenellekään. Eikä siitä kukaan kyselisi. Silloin meillä voisi olla HLGBT-Pride(Hetero, Lesbo, Gay, Bi, Trans), jossa juhlistettaisiin kaikkia sukupuolisuuntautumisia, joilla kaikilla on samat oikeudet ja jotka kaikki ovat samalla viivalla. Nyt, kun vielä jossakin päin maailmaa voit menettää pääsi seksuaalisen suuntautumisesi takia, voi ajatus kuulostaa kaukaiselta. "Jonakin päivänä" on kuitenkin ollut ajatus, jolla on ollut voimaa muuttaa maailmaa kautta aikojen.


Siispä, jonakin päivänä.

Tuleva vauvani ensimmäisellä Pride-marssillaan.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

© 2019  Citynoita All rights reserved.